Menu
Foto reportage

Kosten van een trouwfotograaf

De trouwfotograaf is een van de belangrijkste onderdelen van jullie grote dag. De herinneringen van jullie grote dag moeten natuurlijk vast worden gelegd. Romantische foto’s van jullie met jullie gasten, of juist hele stoere foto’s. 

Helaas is een fotograaf ook meteen een grote kostenpost voor jullie bruiloft. Maar bezuinigen op de fotograaf is echt een not-done. Natuurlijk zijn er goedkope fotografen te vinden voor jullie bruiloft. Maar alleen een ervaren fotograaf weet precies wanneer hij op welke plaats moet staan en hoe hij de juiste sfeer vast moet leggen. Als jullie na 50 jaar de foto’s er nog eens bij pakken moet meteen de sfeer weer opgeroepen worden die tijdens jullie huwelijk aanwezig was.

Maar wat kost nu een goede trouwfotograaf? De kosten van de fotograaf hang af van verschillende elementen. Maar er kan wel gezegd worden dat een trouwfotograaf toch al gauw €2.000,- kost.

Kennismakingsgesprek
Vooraf de bruiloft hebben jullie een kennismakingsgesprek. Dit gesprek staat in het teken van al jullie wensen. Denk hierbij aan de stijl foto’s die jullie graag willen hebben. Of er nog bijzondere momenten zijn waar de fotograaf op moet letten, misschien heb jij wel een handgemaakt zakdoekje door oma dat toch echt even op de foto moet. Dit soort kleine dingen kan de fotograaf natuurlijk niet weten. Verder gaan jullie bepalen hoe lang de fotograaf moet blijven. Willen jullie hem of haar alleen bij de ceremonie? Of ook bij de borrel, het diner en het feest. Allemaal zaken die belangrijk zijn om te bespreken.

Starttarief en extra uren
Het tarief dat een fotograaf rekent is bij iedere fotograaf anders. Vaak wordt er gestart met een starttarief waar minimaal 6 uur fotografie bij inbegrepen zit. Veel fotografen rekenen hier toch al snel €1.500,- tot €2.000,- voor. Willen jullie meer dan 6 uur, dan wordt er vaak een uurtarief berekend. Dit tarief ligt vaak lager dan het uurloon in het starttarief en ligt vaak rond de €150,- per uur

Nabewerking en fotoalbum
De nabewerking van de foto’s zit vaak al bij de prijs in van de fotografen. Het aantal afgesproken foto’s worden meestal digitaal en/of via jullie eigen persoonlijke website aangeleverd. Maar toch willen bruidsparen graag een trouwalbum. De kosten hiervoor liggen vaak tussen de €350,- tot €700,-. Deze prijs is verschillend per fotograaf en is afhankelijk van het aantal pagina’s en het soort album.

Fotocredit: Simpleweddingdress.wordpress.com