Menu
Romantisch uit

Romantisch weekend weg op een Montferlands kasteel

Dit is de ultieme droom voor een weekendje weg, overnachten op een kasteel! Geniet eens met zijn tweetjes van een verblijf op een kasteel in Montferland. U kunt heerlijk wegdromen op het kasteel. Tevens kunt u ontspannen met z’n tweetjes door een heerlijke wandeling of fietstocht te maken in de omgeving van het kasteel. Het kasteel geeft u een vorstelijk gevoel en u kunt even helemaal tot elkaar komen met een romantisch verblijf.

Overnachten in een kasteeltoren

In de provincie Gelderland ligt aan de rand van de stad ‘s-Heerenberg het imposante Kasteel Huis Bergh. Op de voorburcht zijn sinds 2008 de twee oorspronkelijke verdedigingstorens ingericht als luxueuze suites. Beide torens laten de romantiek opbloeien tijdens uw romantisch weekendje weg.

Ronde toren: u loopt vanaf de toegangspoort van het kasteel recht op deze toren af. De ronde toren ligt vlak naast de ophaalbrug over de slotgracht. U wordt door de brug geleid naar de oude vestigingwal die gedeeltelijk rond het kasteel loopt. Vanuit de oude vestigingwal loopt u naar het achttiende-eeuwse Parkbos De Plantage.  Aan de voorzijde van de toren vindt u een kleine trap. Via deze trap komt u op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaap- en badkamer. De trap naar de salon op de tweede verdieping is klein en smal. De trap relateert naar de historische verdedigingstoren. Een bijzondere ambiance in de salon wordt gecreëerd door de ronde muren en hoge plafonds.

Wanneer u uit de kleine vensters kijkt, heeft u een prachtig uitzicht. Aan de ene kant heeft u zicht op het kasteel en aan de andere kant kijkt u uit op de laatmiddeleeuwse wal met het Parkbos De Plantage. U kunt tijdens uw verblijf naast de toren plaatsnemen op het terrasje in de tuin van de voorburcht.

Platte toren: deze toren ligt direct naast het Koetshuis. U komt op de eerste etage van de toren via een smalle buitentrap. Op de eerste etage bevindt zich een riante slaapkamer en moderne badkamer. Een intieme sfeer wordt gecreëerd door de ronde muren, hoge plafonds en de nisjes met kleine ramen. Buiten de slaapkamer vindt u een wenteltrap. Middels deze trap kunt u zich begeven naar de stijlvolle salon op de tweede etage.

U kunt aan de inrichting aflezen dat er liefde is voor detail. Zowel het meubilair als de stoffen en materialen zijn met grote zorg geselecteerd. U kijkt uit op de kasteelpoort en het hoofdgebouw van het kasteel vanuit de vorstelijke ambiance.

Faciliteiten in beide torens: queensize bed, badkamer met bad of douche, apart toilet, flatscreen, draadloos internet, kitchenette met Nespresso-apparaat en een eigen zonneterras bij de kasteeltoren.

Geniet op Kasteel Huis Bergh van een romantisch weekendje weg

Romantisch nachtje weg in Luxe Torensuite bij Kasteel in Gelderland

Wilt u uw geliefde verrassen met een romantisch weekendje weg? Dan bent u in de stad ‘s-Heerenberg aan het juiste adres! U kunt overnachten in een luxueuze suite in één van de twee verdedigingstorens. Bij het romantisch weekendje weg kunt u er heerlijk op uit met de fiets en onderweg genieten van een welverdiend lunchpakket. Een overnachting op een kasteel is niet compleet zonder een kasteelbezichtiging. Geniet na een vorstelijke nacht van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Met vriendelijke groet,

Anouk Centen
Wiljemetmetrouwen.nl